INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Here you can post bug reports, comments, suggestions and other feedback regarding GRIP Early Access
User avatar
potterman28wxcv
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 1285
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:20 pm
Location: Grenoble - France
Contact:

INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby potterman28wxcv » Mon Nov 30, 2015 1:34 pm

  • Write -ResX=1920 -ResY=1080 under Properties->Set Launch Options and it should modify the resolution
    Broscar wrote:If you want to change the resolution, you can use the usual Unreal Engine command line argument.
    -ResX=1920 -ResY=1080

    Please take note that since this is not supported by default, it might not work perfectly.
  • You can also run it windowed by adding the -Windowed option.
  • While in-game, you can turn your speedometer into a framerate counter by hitting Ctrl+F
  • Pressing P pauses the game
  • Borderless fullscreen:
    Add

    Code: Select all

    FullscreenMode=1
    at the bottom of

    Code: Select all

    C:\Users\<USER>\AppData\Local\Grip\Saved\Config\WindowsNoEditor\GameUserSettings.ini
    to have the game run in borderless fullscreen mode.
    Make sure to set the file to read-only, or GRIP will overwrite it. Untick that option whenever you wish to change the game's graphical settings or when an update is released.
    This option is not officially supported yet, so turn it off before you post a performance rapport or something.
Because I'm even more boring than Broscar -> Rules of the GRIP forum
Check out the sign-ups for the Rollcage Neo-mode Tournament 2017, starting 15th April !

And with a rusty wrench
God created the french

Admin of the Image

User avatar
Tiakh
Early Supporter 5
Early Supporter 5
Posts: 149
Joined: Sat Jul 11, 2015 11:52 am
Location: Germany

Re: INFO : How to change resolution

Postby Tiakh » Mon Nov 30, 2015 1:38 pm

is there also a window mode yet?

User avatar
potterman28wxcv
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 1285
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:20 pm
Location: Grenoble - France
Contact:

Re: INFO : How to change resolution

Postby potterman28wxcv » Mon Nov 30, 2015 1:39 pm

Tiakh wrote:is there also a window mode yet?

You can try the -Windowed option of UE4. No idea if this works though
Because I'm even more boring than Broscar -> Rules of the GRIP forum
Check out the sign-ups for the Rollcage Neo-mode Tournament 2017, starting 15th April !

And with a rusty wrench
God created the french

Admin of the Image

User avatar
Chris_CE
Grip Developer
Grip Developer
Posts: 2175
Joined: Tue Jun 30, 2015 4:44 pm
Contact:

Re: INFO : How to change resolution

Postby Chris_CE » Mon Nov 30, 2015 1:43 pm

We don't have windowed mode in yet, no. You can probably do it in the launch options though, like potty said
Game Director
GRIP

Syndroid
Early Supporter 2
Early Supporter 2
Posts: 14
Joined: Fri Aug 14, 2015 7:40 pm
Location: Germany

Re: INFO : How to change resolution

Postby Syndroid » Mon Nov 30, 2015 1:56 pm

Is there a way to enable Vsync?

korefuji
Early Supporter 2
Early Supporter 2
Posts: 10
Joined: Mon Nov 30, 2015 1:35 pm

Re: INFO : How to change resolution

Postby korefuji » Mon Nov 30, 2015 2:07 pm

Syndroid wrote:Is there a way to enable Vsync?


Would loveto:

disable vsync if enabled by default
have a fps counter option
Specs: i7 4790k, 16GB RAM, 2 Sapphire R9 Fury X - Crossfire, Windows 10 Pro, LG 27 MU67 4K Monitor

User avatar
Chris_CE
Grip Developer
Grip Developer
Posts: 2175
Joined: Tue Jun 30, 2015 4:44 pm
Contact:

Re: INFO : How to change resolution

Postby Chris_CE » Mon Nov 30, 2015 2:09 pm

Not yet. You can try and force it through Nvidia or ATi control panel

@Kore: press "CTRL-F" to replace the speedometer with the framerate
Game Director
GRIP

User avatar
Tiakh
Early Supporter 5
Early Supporter 5
Posts: 149
Joined: Sat Jul 11, 2015 11:52 am
Location: Germany

Re: INFO : How to change resolution

Postby Tiakh » Mon Nov 30, 2015 2:14 pm

thanks windowed mode works

vrkn
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 2
Joined: Mon Oct 26, 2015 4:20 pm

Re: INFO : How to change resolution

Postby vrkn » Mon Nov 30, 2015 3:29 pm

1920x1200 looks wonky as hell. It adds borders to the top and bottom and the right part of the screen is clipped.

User avatar
potterman28wxcv
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 1285
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:20 pm
Location: Grenoble - France
Contact:

Re: INFO : How to change resolution

Postby potterman28wxcv » Mon Nov 30, 2015 3:30 pm

vrkn wrote:1920x1200 looks wonky as hell. It adds borders to the top and bottom and the right part of the screen is clipped.

Well, that's not supported by default :P It's just a trick of UE4, don't expect it to work as nicely as the default resolution.
Because I'm even more boring than Broscar -> Rules of the GRIP forum
Check out the sign-ups for the Rollcage Neo-mode Tournament 2017, starting 15th April !

And with a rusty wrench
God created the french

Admin of the Image

WROB3L
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 512
Joined: Sun Jul 05, 2015 12:18 am
Location: Poland

Re: INFO : How to change resolution

Postby WROB3L » Mon Nov 30, 2015 3:50 pm

vrkn wrote:1920x1200 looks wonky as hell. It adds borders to the top and bottom and the right part of the screen is clipped.


Same here on 1280x1024
FOR THE RAZIELIM!

And with a pot of F*ckedUppery
Powerful Cthulhu created me :twisted:

One of the first players in Image 3rd or 4th. I dont remember xD

User avatar
Chris_CE
Grip Developer
Grip Developer
Posts: 2175
Joined: Tue Jun 30, 2015 4:44 pm
Contact:

Re: INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby Chris_CE » Mon Nov 30, 2015 4:12 pm

Hey guys. Any resolution ratio outside of 16x9 isn't fully supported yet. It will be in the next patch we hope. Apologies for the inconvenience!
Game Director
GRIP

Yrch
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 184
Joined: Sat Jul 04, 2015 6:04 pm

Re: INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby Yrch » Tue Dec 01, 2015 6:22 am

Pressing the "P" Key pauses the game...

guilux92
Posts: 4
Joined: Tue Dec 01, 2015 10:43 am

Re: INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby guilux92 » Tue Dec 01, 2015 10:48 am

Hello, the resolution does not change for me ..

I7 4790K
Gtx 970 msi
8GB 1600mhz ram
Windows 7

kerikeron
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 27
Joined: Mon Aug 17, 2015 7:48 am

Re: INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby kerikeron » Tue Dec 01, 2015 10:05 pm

How can I screenshot? When I prntscrn it just captures everything behind it or just the background if I'm in the main menu. I had a 6:14:27 for that challenge thing too, but when I alt tabbed back in to try and SS again I was in the menu.

User avatar
wantfastcars
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 313
Joined: Wed Aug 26, 2015 1:29 pm

Re: INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby wantfastcars » Tue Dec 01, 2015 10:25 pm

Steam's built-in screenshot function works just fine for me.
Desktop: i5-3570k @ 4.6GHz, RX 480 8GB, 32GB DDR3-1600, Win 10 Pro
Laptop: i7-4720HQ @ 2.6GHz, GTX970m 6GB, 16GB DDR3-1600, Win 10 Home
Currently Playing: Gravity Rush 2, GRIP, Guilty Gear Xrd -REVELATOR- | http://i.imgur.com/FuDx2Un.jpg

kerikeron
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 27
Joined: Mon Aug 17, 2015 7:48 am

Re: INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby kerikeron » Tue Dec 01, 2015 10:35 pm

wantfastcars wrote:Steam's built-in screenshot function works just fine for me.


Thanks I'll use that from now on.

User avatar
Chris_CE
Grip Developer
Grip Developer
Posts: 2175
Joined: Tue Jun 30, 2015 4:44 pm
Contact:

Re: INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby Chris_CE » Wed Dec 02, 2015 11:16 am

guilux92 wrote:Hello, the resolution does not change for me ..

Did you try setting the launch options in Steam?

Add this "-ResX=1920 -ResY=1080" and change 1920x1080 if you use another res
Game Director
GRIP

guilux92
Posts: 4
Joined: Tue Dec 01, 2015 10:43 am

Re: INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby guilux92 » Fri Dec 04, 2015 2:12 pm

Chris_CE wrote:
guilux92 wrote:Hello, the resolution does not change for me ..

Did you try setting the launch options in Steam?

Add this "-ResX=1920 -ResY=1080" and change 1920x1080 if you use another res

Thanks !!!

maddave
Posts: 4
Joined: Sat Dec 05, 2015 7:02 am

Re: INFO : How to change resolution, windowed, and other stuff

Postby maddave » Sat Dec 05, 2015 8:48 am

1680 x 1050 works fine with me but the HUD is cropped on the right side.
Attachments
2015-12-05_00002.jpg
2015-12-05_00002.jpg (189.03 KiB) Viewed 15165 times
i5-3570k @ 3.8GHz, nVidia GTX 960 4GB, 16 GB G-Skill RAM 1600 MHz, Win 7 PRO SP1


Return to “GRIP Early Access Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron