Can't broadcast GRIP on steam

Here you can post bug reports, comments, suggestions and other feedback regarding GRIP Early Access
Yrch
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 184
Joined: Sat Jul 04, 2015 6:04 pm

Can't broadcast GRIP on steam

Postby Yrch » Tue Dec 01, 2015 9:19 am

tried to broadcast the game via steam with K.Mac, i couldn't watch him play and he couldn't watch me, we both got the message "not available".
Could it be because GRIP is set to "Private"?

User avatar
Chris_CE
Grip Developer
Grip Developer
Posts: 2175
Joined: Tue Jun 30, 2015 4:44 pm
Contact:

Re: Can't broadcast GRIP on steam

Postby Chris_CE » Tue Dec 01, 2015 11:31 am

This is via Steam's new broadcasting system? It's quite possible that is the case then. Have to look into it
Game Director
GRIP

TheOnLY
Early Supporter 4
Early Supporter 4
Posts: 350
Joined: Sun Aug 30, 2015 11:23 am

Re: Can't broadcast GRIP on steam

Postby TheOnLY » Tue Dec 01, 2015 11:43 am

Yeah i cant record GRIP with any software i have tried so far. It only record a black screen. Other Games work fine though

User avatar
wantfastcars
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 313
Joined: Wed Aug 26, 2015 1:29 pm

Re: Can't broadcast GRIP on steam

Postby wantfastcars » Tue Dec 01, 2015 12:04 pm

I've been able to record videos using Nvidia Shadow Play, and while I haven't had someone try to watch yet, Steam does say broadcasting is enabled when I start the game.
Desktop: i5-3570k @ 4.6GHz, RX 480 8GB, 32GB DDR3-1600, Win 10 Pro
Laptop: i7-4720HQ @ 2.6GHz, GTX970m 6GB, 16GB DDR3-1600, Win 10 Home
Currently Playing: Gravity Rush 2, GRIP, Guilty Gear Xrd -REVELATOR- | http://i.imgur.com/FuDx2Un.jpg

User avatar
Broscar
Early Supporter 6
Early Supporter 6
Posts: 650
Joined: Wed Jul 01, 2015 2:35 pm
Location: ur mom #shrekt
Contact:

Re: Can't broadcast GRIP on steam

Postby Broscar » Tue Dec 01, 2015 2:04 pm

TheOnLY wrote:Yeah i cant record GRIP with any software i have tried so far. It only record a black screen. Other Games work fine though

I can record gameplay using both fraps and OBS. Give either one of those a try (OBS is free).

User avatar
Chris_CE
Grip Developer
Grip Developer
Posts: 2175
Joined: Tue Jun 30, 2015 4:44 pm
Contact:

Re: Can't broadcast GRIP on steam

Postby Chris_CE » Wed Dec 02, 2015 11:59 pm

OBS is great. I use shadowplay and it works like a charm. I used it to record all the footage for the trailers.
Game Director
GRIP

TheOnLY
Early Supporter 4
Early Supporter 4
Posts: 350
Joined: Sun Aug 30, 2015 11:23 am

Re: Can't broadcast GRIP on steam

Postby TheOnLY » Thu Dec 03, 2015 8:19 pm

I tired both OBS and Fraps already. Cant use Shadowplay as it is NV exclusive.
But it seems that i cant record any UE4 game. It only records about 2 seconds when i tab out and back in.
Might be a driver related issue? Ill try out the new Crimson driver tomorrow and report back

Update: After updating the driver everthing works as it should and used to do

User avatar
Chris_CE
Grip Developer
Grip Developer
Posts: 2175
Joined: Tue Jun 30, 2015 4:44 pm
Contact:

Re: Can't broadcast GRIP on steam

Postby Chris_CE » Sun Dec 06, 2015 2:13 am

Afterburner uses an on-board dedicated chip on ATI cards to record, I believe
Game Director
GRIP

TheOnLY
Early Supporter 4
Early Supporter 4
Posts: 350
Joined: Sun Aug 30, 2015 11:23 am

Re: Can't broadcast GRIP on steam

Postby TheOnLY » Sun Dec 06, 2015 4:21 pm

Just googled it. It is feature that is integrated into the AMD driver and is called AMD VCE. It seems to be NVidia Shadowplays AMD counterpart. Didn't know about it yet. Thanks for pointing it out.


Return to “GRIP Early Access Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron